Nasze działania
header image
Skołuj projekt!

IV edycja konkursu "Skołuj projekt!" to propozycja skierowana do Studenckich Kół Naukowych, działających przy poszczególnych Wydziałach Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Nagrodą w konkursie jest dofinansowanie realizacji zwycięskiego projektu kwotą 2500 zł.

Stypendia - Fundusz Wsparcia

14 października br. rusza nabór wniosków o stypendium dla studentów będących wychowankami placówek opiekuńczo-wychowawczych. Termin składania dokumentów mija 9 grudnia, a wypłaty dokonywane będą w ramach Funduszu Wsparcia.

Darowizny na rzecz społeczności akademickiej

Głównym celem Fundacji jest działalność wspierająca Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Cel ten realizujemy m.in. poprzez przekazywanie darowizn rzeczowych i finansowych na rzecz wydziałów, jednostek uniwersyteckich i kół naukowych. Chcesz uzyskać wsparcie? Zapoznaj się ze szczegółami!

UNIwers

Czy wiesz, że Fundacja jest wydawcą magazynu studenckiego UNIwers? A czy wiesz, że możesz do nas dołączyć? Podobno w grupie siła! Zatem jeśli czujesz, że lubisz pisać, tworzyć grafiki czy pracować z i nad tekstem, skontaktuj się z nami!

Badania i ekspertyzy

We współpracy z jednostkami uniwersyteckimi przygotowujemy
i przeprowadzamy badania i analizy:

• biologiczne,
  • chemiczne,
  • socjologiczne.

Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą. Na podstronach interesujących Państwa ekspertyz znajdują się dane kontaktowe.

Współorganizacja konferencji

Zajmując się od kilku lat organizacją konferencji i szkoleń, zbudowaliśmy zgrany i doświadczony zespół, dzięki czemu możemy zaoferować Państwu profesjonalną i kompleksową organizację i obsługę konferencji. W odpowiedzi na Państwa oczekiwania, możemy wykonać szeroki zakres działań: począwszy od opracowania programu konferencji/spotkania, poprzez rejestrację i kontakt z uczestnikami, po pełną obsługę finansową i techniczną. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej propozycji.

Projekty archeologiczne

Fundacja od kilku lat realizuje we współpracy z Instytutem Archeologii UMK projekty dofinansowane z puli środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszy Promocji Kultury. W roku 2015 i 2016 przygotowywana będzie publikacja Podwodne dziedzictwo archeologiczne Polski - część 2. Łączny koszt dotacji wyniesie 61 500,00 złotych.