Nasze działania
header image
Stypendia - Fundusz Wsparcia

14 października br. rusza nabór wniosków o stypendium dla studentów będących wychowankami placówek opiekuńczo-wychowawczych. Termin składania dokumentów mija 9 grudnia, a wypłaty dokonywane będą w ramach Funduszu Wsparcia.

Darowizny na rzecz społeczności akademickiej

Głównym celem Fundacji jest działalność wspierająca Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Cel ten realizujemy m.in. poprzez przekazywanie darowizn rzeczowych i finansowych na rzecz wydziałów, jednostek uniwersyteckich i kół naukowych. Chcesz uzyskać wsparcie? Zapoznaj się ze szczegółami!

Projekty archeologiczne

Fundacja od kilku lat realizuje we współpracy z Instytutem Archeologii UMK projekty dofinansowane z puli środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszy Promocji Kultury. W roku 2017 prowadzony jest projekt Ewidencja stanowisk podwodnych AZP. Uzyskana kwota dofinansowania wynosi 48 700,00 złotych.

Skołuj projekt!

IV edycja konkursu "Skołuj projekt!" to propozycja skierowana do Studenckich Kół Naukowych, działających przy poszczególnych Wydziałach Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Nagrodą w konkursie jest dofinansowanie realizacji zwycięskiego projektu kwotą 2500 zł.

UNIwers

Czy wiesz, że Fundacja jest wydawcą magazynu studenckiego UNIwers? A czy wiesz, że możesz do nas dołączyć? Podobno w grupie siła! Zatem jeśli czujesz, że lubisz pisać, tworzyć grafiki czy pracować z i nad tekstem, skontaktuj się z nami!

Badania i ekspertyzy

We współpracy z jednostkami uniwersyteckimi przygotowujemy
i przeprowadzamy badania i analizy:

• biologiczne,
  • chemiczne,
  • socjologiczne.

Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą. Na podstronach interesujących Państwa ekspertyz znajdują się dane kontaktowe.

Współorganizacja konferencji

Zajmując się od kilku lat organizacją konferencji i szkoleń, zbudowaliśmy zgrany i doświadczony zespół, dzięki czemu możemy zaoferować Państwu profesjonalną i kompleksową organizację i obsługę konferencji. W odpowiedzi na Państwa oczekiwania, możemy wykonać szeroki zakres działań: począwszy od opracowania programu konferencji/spotkania, poprzez rejestrację i kontakt z uczestnikami, po pełną obsługę finansową i techniczną. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej propozycji.